başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Mesleğini cesurca yaparsa hiç sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Uzak durdukça kaybedersiniz. Herşey tecrübe hayatta. İlk başlarda gelirinizden dolayı gelecek kaygılarınız elbet olacak ama inanın çok daha iyiye gidecek. Başkasının kazancını umursamayın, kazanç arttıkça inanın mesaide, dert tasada artıyor. İyi ve kaliteli klinikte çalışan hekim arkadaşlarda günümüz şartlarının çok üstünde kazanıyor, ististanlar dışında.
maksiller köpek dişi ya da maksiller kanin olarak da bilinir. Hem maksiller hem de mandibular kaninler için ağzın "köşetaşı" denir. Çünkü kesici dişleri küçük azılardan ayıracak şekilde orta hattan üç diş uzağa yerleşmişlerdir. Kaninin konumu gereği kesici ve küçük azı dişleri ayırdığı gibi çiğneme esnasında her iki dişin işlevini gerçekleştirir. Yine de, kaninlerin en çok görülen işlevi besinleri koparmaktır. Kanin dişler çiğneme esnasında meydana gelen lateral basınçlara dayanabilmektedir. Kaninlerin tek bir tüberkülü vardır Görece aynı olsalar da, maksiller kaninlerin süt dişleri ile kalıcı dişleri arasında küçük farklar bulunur.
Ağızdaki en uzun diştir. Kaninler tüberkülü olan tek ön dişlerdir.
Maksiller kaninler yaklaşık 4 aylıkken kalsifiye olmaya başlar. 6-7 yaşlarında dişin mine oluşumu tamamlanırken kalıcı maksiller kaninler yaklaşık 11-12 yaşlarında sürer. Dişin kökünün oluşumu 13 ve 15 yaşlarında tamamlanır. Maksiller kaninler mandibular kaninlere göre biraz daha geniştir. Maksiller kaninlerin yalnızca bir kökü olup ağızdaki en uzun köktür.
Alt çene. Hareketlidir. Ölçü alındığında hastaların sürekli Öne ittirdiği sizin tekrar tekrar ölçü almanıza sebep olan çenedir.
Ortodonti kelimesi, Yunanca'da düzgün anlamına gelen “ortho” ve diş anlamındaki “odons” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır.
Ortodonti anabilim dalı, dişlerin, alveol kemik üzerinde doğru şekilde yerleşmesi ve yüz deformitelerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır.
temel bilimlerdeki tecrübesinden dolayı çok güçlü olan ancak klinik bilimlerde aynı yetkinliği gösteremeyen rakip kurumuna göre daha çok eğitim kurumu olan ankara öğrencisine torpili seven dershane
Eğer seçilen öğrenci sizseniz tadından yenmiyor ne yapsanız haklısınız sizi destekleyen yardım eden bir güç var ; ama değilseniz staj başladığı günden itibaren bitsinn bu işkence diye dua ediyorsunuz
Diş hekimliği fakültesinde henüz 1.yılım olması nedeni ile hangisinin malzemelerinin daha dayanıklı ve daha uygun olduğunu bilmediğim yer. Abilerim, ablalarım aşağıya bilgilendirirseniz sevinirim
akrilik protez kaidesinin polimerizasyonundan sonra kitlenin derin ya da yüzeyel tabakalarında boşlukların oluşmasına denir.
alt çenenin merkezsel bir eksen (menteşe ekseni) etrafında yaptığı dönme hareketine denir.
bu hareket ağzın açma-kapama hareketi sırasında oluşur.
ağzın 20-25mm açılması açılması söz konusudur.
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)
HPV, esas olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. hpv ile ilişkili enfeksiyonlar, genital papillomlar, cilt papillomları, skuamöz intraepitelyal lezyonlar ve serviks, oral kavite ve orofarinks kanseridir.
Dişin destek dokusudur. Diş eti, peridontal ligament, alveolar kemik ve sementten oluşur.
Ajite, sinirli veya yoğun anksiyeteli hastayla geçen konuşmalarda yapılan psikolojik dansa verdiğim isimdir. Zaman zaman tedaviden daha önemli hale gelir yapılan çaça. Nabza göre şerbet vermek çok mühimdir.
-pratik sınav sabahı eksik malzeme fark etmek
-son gün baraj tamamlanırken hastanın randevuya gelmemesi
- (bkz:büte kalmak) daha doğrusu bütten kalmak
-bir önceki yaptığın stajdan çağrıldığında hocanın yanında o stajdaki hastanı görmek